Ga naar de inhoud
Maak direct een afspraak

Praktische informatie

Fysio-Emmen Kamstra is na meer dan 40 jaar zorg en dienstverlening een gevestigde naam in Emmen en omstreken.

Het aantal fysiotherapeuten dat werkzaam is bij Fysio-Emmen, is in de loop der jaren gestaag gegroeid om aan de toenemende vraag te kunnen blijven voldoen. Met de huidige acht fysiotherapeuten, diverse specialisaties en locaties in Emmerhout, Barger-Oosterveld en Angelslo, hebben we een hoop kennis en ervaring in huis en kunnen we je snel van dienst zijn.

In de regel kun je binnen een week in één van onze vestigingen een afspraak maken.

Fysiotherapie in 2022

Ieder jaar gaan bijna drie miljoen mensen naar de fysiotherapeut vanwege aandoeningen aan hun spieren of gewrichten. De fysiotherapeut helpt hen te herstellen, de klachten zoveel mogelijk te verminderen of er zo goed mogelijk mee om te gaan. Aan deze zorg zijn kosten verbonden, kosten waarvoor je je kunt verzekeren. Je kunt aan het eind van dit jaar veranderen van zorgverzekeraar.

Fysiotherapie deels in de basis verzekering

Fysiotherapie wordt vanuit de basisverzekering in de volgende gevallen vergoed:

 • Voor jongeren tot 18 jaar worden de eerste 18 behandelingen vergoed. Jongeren met een aandoening die op de lijst met chronische aandoeningen staat, krijgen alle behandelingen vergoed.
 • Ben je ouder dan 18 jaar? Je komt dan alleen in aanmerking voor een vergoeding uit de basisverzekering als je een aandoening hebt die op de lijst chronische aandoeningen staat.

Let op: je betaalt de eerste 20 behandelingen zelf of krijgt deze vergoed uit de aanvullende verzekering, indien de aanvullende verzekering voldoende dekkend hiervoor is.

 • Patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen vanaf 1 januari 2018 de eerste 12 behandelingen met oefentherapie vergoed.
 • Patiënten met Claudicatio Intermittens (Etalagebenen) krijgen de eerste 37 behandelingen volledig vergoed.
 • Patiënten met COPD krijgen behandelingen vergoed, hiervoor is een classificatie ontwikkeld. Onze therapeuten kunnen je hier meer over vertellen.

Let op: deze behandelingen zijn niet vrijgesteld van het wettelijk eigen risico. Dit houdt in dat voor vergoeding door je zorgverzekeraar, in eerste instantie gekeken wordt of je nog eigen risico hebt. Heb je je eigen risico reeds voldaan dan volgt vergoeding vanuit de basisverzekering.

Een goede aanvullende verzekering

Of je een aanvullende verzekering nodig hebt, hangt af van je zorgbehoefte en het risico dat je loopt op een aandoening. Je kunt klachten krijgen als gevolg van werk, een ongeluk, ziekte of door ouder te worden. Als je sport of intensief beweegt, heb je een hoger risico dat je een blessure oploopt en fysiotherapie nodig heeft. Het kan altijd gebeuren dat je onverwachts een beroep moet doen op de fysiotherapeut. Een aanvullende verzekering is dan geen overbodige luxe. De maandelijkse premie voor een aanvullende verzekering voor fysiotherapie verschilt per verzekeraar en is afhankelijk van het pakket dat je kiest.

Geen verplicht eigen risico

In de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico voor fysiotherapie. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering. Bijna alle zorg uit de basisverzekering wordt eerst verrekend met het eigen risico. Dit kan voor fysiotherapie zijn maar ook voor andere zorg. Heb je eenmaal het totale eigen risico betaald, dan worden verdere nota’s door de zorgverzekeraar vergoed. Voor jongeren onder de 18 jaar geldt geen eigen risico.
Let op: het eigen risico betaal je elk jaar.

Welkom zonder verwijzing

Je kunt zonder verwijsbriefje van de huisarts een afspraak maken bij ons. Wees ook in 2022 goed verzekerd voor goede zorg: bekijk daarom de polisvoorwaarden.

Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie

Als je je bij onze praktijk voor fysiotherapie wil aanmelden voor een consult zonder verwijzing van een huisarts of specialist kan dat. Deze mogelijkheid bestaat vanaf 1 januari 2006.

Belangrijk om te weten dat bij Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie de volgende regels gelden:

 • De eerste afspraak bestaat uit een screening
 • Deze screening is een gesprek over de klacht en je gezondheidssituatie waarna wij bepalen of verder fysiotherapeutisch onderzoek/behandeling wenselijk is
 • Er vindt eventueel een beperkt lichamelijk onderzoek plaats tijdens de screening
 • De screening duurt ca. 15 minuten
 • Er zijn kosten verbonden aan deze screening
 • Voor de verzekeraar telt deze screening als een behandeling en wordt zodanig in mindering gebracht op het totale aantal te vergoeden behandelingen fysiotherapie
 • De huisarts wordt, wanneer je daar toestemming voor geeft, op de hoogte gebracht van de uitslag van de screening
 • Indien uit de screening blijkt dat fysiotherapie een adequate behandelvorm is, volgt er een afspraak voor onderzoek/behandeling
 • De mogelijkheid bestaat dat het vervolgonderzoek aansluitend aan de screening plaatsvindt
 • Dit onderzoek zal naast een lichamelijk onderzoek en functietesten, het maken van een behandelplan omvatten
 • Wie het onderzoek en eventuele verdere behandeling gaat doen, wordt in onderling overleg bepaald tussen de screener en het fysiotherapeutische team. Dit gebeurt op basis van welke behandelaar de best mogelijke gespecialiseerde behandeling van je klachten op zich kan nemen. Je kunt natuurlijk jouw eventuele voorkeur voor een behandelaar kenbaar maken.

wwwebsite door Webba