Ga naar de inhoud
Maak direct een afspraak

Beweegzorg Op Maat

Een gezamenlijk spreekuur met huisarts en fysiotherapeut

Een combinatie van factoren zorgt voor een toenemende druk op de hedendaagse huisartsenzorg. De laatste tijd is het steeds vaker in het nieuws. Er is een tekort aan huisartsen, een toenemende vergrijzing en een daarbij behorende toename van complexe chronische aandoeningen in heel Nederland en zeker in de regio Zuidoost Drenthe. Tijd om de handen ineen te slaan.

Om een deel van deze druk te verminderen start Huisartsenzorg Drenthe, Zilveren Kruis en een aantal koppels van huisartsen en fysiotherapeuten uit de regio met Beweegzorg Op Maat. Beweegzorg Op Maat is een gezamenlijk spreekuur met huisarts en fysiotherapeut voor chronische (langer dan 3 maand durende) schouder- en knieklachten. Één op drie consulten bij een huisarts gaan namelijk over bovengenoemde klachten en de patiënt keert ook vaak terug voor meerdere consulten met diezelfde klacht. De patiënt ‘zwerft’ als het ware tussen huisarts, ziekenhuis en eventueel therapeut waarbij dus geen passende oplossing of behandeladvies wordt gevonden.

In Emmen en omgeving zullen dokter Deborah Parisius en fysiotherapeut Frank Kamstra dit spreekuur gaan starten.

“Voldoende tijd voor de patiënt en de aanvulling om gezamenlijk onderzoek te plegen is de kracht van dit spreekuur” vertelt Deborah Parisius, sinds 7 jaar huisarts in de wijk Angelslo. “Daarnaast zal ons beleid aansluiten bij het beleid van de lokale orthopeden”.

“Als we hiermee de druk op de omliggende huisartspraktijken kunnen verlichten en daarnaast onterechte verwijzingen richting het ziekenhuis kunnen verminderen is dat een win-win situatie”, aldus Kamstra. “Niet in de laatste plaats ook voor de patiënt, want er volgt een passend (behandel)advies”.

Beweegzorg Op Maat biedt dus:

  • 30 Minuten consult huisarts en fysiotherapeut
  • Geen kosten eigen risico
  • Aanvullend echografisch onderzoek indien nodig
  • Korte wachttijden
  • Terugrapportage naar eigen huisarts en eventueel behandeladvies eigen fysiotherapeut

Beweegzorg Op Maat start vanaf september 2022. Aanmelden kan met een verwijzing van de huisarts. Vraag ernaar bij je eigen huisarts.

wwwebsite door Webba