Informatie

Fysio-Emmen is een maatschap fysiotherapie van Alke Kamstra en Marijke Kamstra-Grevenstette. De praktijk is na meer dan 30 jaar zorg en dienstverlening een gevestigde naam in Emmen en omstreken.

Aanvankelijk kleinschalig begonnen in een tussenwoning in de wijk Emmerhout, maar in 1993 verhuisd naar het huidig medisch centrum, dat tevens huisvesting biedt aan twee huisartsen, een apotheek en een tandartspraktijk. Hier zijn we voorzien van vijf behandelkamers en een ruim opgezette oefenzaal.

Het aantal fysiotherapeuten dat werkzaam is bij Fysio-Emmen, is in de loop der jaren gestaag gegroeid om aan de toenemende vraag te kunnen blijven voldoen. Met de huidige acht fysiotherapeuten, diverse specialisaties en locaties in Emmerhout, Barger-Oosterveld en Angelslo, hebben we een hoop kennis en ervaring in huis en kunnen we je snel van dienst zijn.

In de regel kun je binnen een week in één van onze vestigingen een afspraak maken.

 

Aanmelden
Je kunt je bij ons aanmelden met een verwijzing fysiotherapie van de huisarts of specialist. Je kunt ook zonder verwijzing een afspraak maken. Dit noemen we directe toegankelijkheid fysiotherapie, ook wel D.T.F.


Tarieven
Bent u alleen basis verzekerd, dan zijn de tarieven als volgt:

 • Intake met verwijzing €45,00
 • Zitting fysiotherapie €34,00
 • Zitting manuele therapie €45,00 
 • Toeslag aan huis behandeling €16,00
 • Screening/DTF  €17,00
 • Niet nagekomen afspraak €20,00


Fysiotherapie in 2018
Ieder jaar gaan bijna drie miljoen mensen naar de fysiotherapeut vanwege aandoeningen aan hun spieren of gewrichten. De fysiotherapeut helpt hen te herstellen, de klachten zoveel mogelijk te verminderen of er zo goed mogelijk mee om te gaan. Aan deze zorg zijn kosten verbonden, kosten waarvoor je je kunt verzekeren. Je kunt aan het eind van dit jaar veranderen van zorgverzekeraar. 


Fysiotherapie deels in de basis verzekering
Fysiotherapie wordt vanuit de basisverzekering in de volgende gevallen vergoed:

 • Voor jongeren tot 18 jaar worden de eerste 18 behandelingen vergoed.
 • Jongeren met een aandoening die op de lijst met 'chronische aandoeningen' staat, krijgen alle behandelingen vergoed.
 • Ben je ouder dan 18 jaar? Je komt dan alleen in aanmerking voor een vergoeding uit de basisverzekering als je een aandoening hebt die op de lijst 'chronische aandoeningen' staat.

  Let op: je betaalt de eerste 20 behandelingen zelf of krijgt deze vergoed uit de aanvullende verzekering, indien de aanvullende verzekering voldoende dekkend hiervoor is. 

 • Patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen vanaf 1 januari 2018 de eerste 12 behandelingen met oefentherapie vergoed. 

  Let op: deze behandelingen zijn niet vrijgesteld van het wettelijk eigen risico. Dit houdt in dat voor vergoeding door je zorgverzekeraar, in eerste instantie gekeken wordt of je nog eigen risico hebt. Heb je je eigen risico reeds voldaan dan volgt vergoeding vanuit de basisverzekering.


Een goede aanvullende verzekering 
Of je een aanvullende verzekering nodig hebt, hangt af van je zorgbehoefte en het risico dat je loopt op een aandoening. Je kunt klachten krijgen als gevolg van werk, een ongeluk, ziekte of door ouder te worden. Als je sport of intensief beweegt, heb je een hoger risico dat je een blessure oploopt en fysiotherapie nodig heeft. Het kan altijd gebeuren dat je onverwachts een beroep moet doen op de fysiotherapeut. Een aanvullende verzekering is dan geen overbodige luxe. De maandelijkse premie voor een aanvullende verzekering voor fysiotherapie verschilt per verzekeraar en is afhankelijk van het pakket dat je kiest. 

Geen verplicht eigen risico
In de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico voor fysiotherapie. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering. Bijna alle zorg uit de basisverzekering wordt eerst verrekend met het eigen risico. Dit kan voor fysiotherapie zijn maar ook voor andere zorg. Heb je eenmaal het totale eigen risico betaald, dan worden verdere nota's door de zorgverzekeraar vergoed. Voor jongeren onder de 18 jaar geldt geen eigen risico.
Let op: het eigen risico betaal je elk jaar. 

Welkom zonder verwijzing
Je kunt zonder verwijsbriefje van de huisarts een afspraak maken bij ons! Wees ook in 2018 goed verzekerd voor goede zorg: bekijk daarom de polisvoorwaarden. 

Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie
Als je je bij onze praktijk voor fysiotherapie wil aanmelden voor een consult zonder verwijzing van een huisarts of specialist kan dat. Deze mogelijkheid bestaat vanaf 1 januari 2006. 

Belangrijk om te weten dat:

 • De eerste afspraak bestaat uit een screening...
 • Deze screening een gesprek is over de klacht en je gezondheidssituatie waarna wij bepalen of verder fysiotherapeutisch onderzoek/behandeling wenselijk is...
 • Er eventueel een beperkt lichamelijk onderzoek plaats vindt tijdens de screening...
 • De screening ca. 15 minuten duurt...
 • Er kosten verbonden zijn aan deze screening...
 • Voor de verzekeraar deze screening als een behandeling telt en zodanig in mindering wordt gebracht op het totale aantal te vergoeden behandelingen fysiotherapie...
 • Je het hierbij behorende screeningsformulier geheel ingevuld dient mee te brengen...
 • De huisarts, wanneer je daar toestemming voor geeft, door ons van de uitslag van de screening op de hoogte wordt gebracht...
 • Indien uit de screening blijkt dat fysiotherapie een adequate behandelvorm is, er een afspraak voor een onderzoek/behandeling volgt...
 • De mogelijkheid bestaat dat het vervolgonderzoek aansluitend aan de screening plaatsvindt...
 • Dit onderzoek dan naast een lichamelijk onderzoek en functietesten het maken van een behandelplan omvat...
 • Wie het onderzoek en eventuele verdere behandeling gaat doen wordt in onderling overleg bepaald tussen de screener en het fysiotherapeutisch team. Dit gebeurt op basis van welke behandelaar - het snelste - de best mogelijke gespecialiseerde behandeling van je klachten op zich kan nemen...
 • Je natuurlijk jouw evenuele voorkeur voor een behandelaar kenbaar kunt maken. 

Download screeningsformulier

Klachtenprocedure - Aangesloten bij Klachtencommissie KNGF 
Heeft u een klacht over de behandeling van uw fysiotherapeut of één van onze medewerkers, dan is het goed dit kenbaar te maken. Het is vervelend voor u dat het anders is gelopen dan u verwacht of gewenst had. Samen met u willen we een goede oplossing bedenken, voor nu en voor de toekomst. Wij nemen elke klacht serieus en bespreken die met u. U kunt hiervoor een afspraak maken met de praktijkhouder de heer A.M. Kamstra. Uw klacht wordt vastgelegd in ons klachtendossier. Mocht u uw klacht toch willen voorleggen aan een onafhankelijke klachtencommissie, dan kan dat. Meer informatie over deze procedure vindt u op de website https://www.defysiotherapeut.com/de-fysiotherapeut/kwaliteit . 

Wat zeggen anderen

Alle ervaringen

Ik was na ongeveer 2,5 maand weer volledig aan het werk en kon ook mijn hobby mountainbiken weer oppakken.

R. van Dijk

Ervaring na meniscusletsel

Na een paar weken zag en merkte ik al resultaat. Nu, na twee jaar niet voluit gesport te hebben, sta ik weer op het veld. Mijn persoonlijke doelstelling (pijnvrij trainen en weer wedstrijden spelen) is behaald.

R. van Klinken

Ervaring na knieklacht